Veel moestuinders beginnen enthousiast
aan het seizoen. Bij sommige begint het in januari al te kriebelen en is men al druk in de weer met de zaadjes, pen en papier.
Overmoedig worden flinke hoeveelheden zaad gekocht en ook poot aardappelen en uien worden besteld.
In maart wordt de tuin klaar gemaakt en in april alles in gezaaid, ongeduldig wacht men op de eerste groente.
Het leven gaat door en even wordt er vergeten dat men ook een moestuin heeft... waardoor één, twee, drie weken voorbij schieten.
Dan als op een mooie zaterdag in juni men ontdekt dat het onkruid
in de moestuin is ontploft en de opbrengst schraal is ontstaat de twijfel of men er wel goed aan gedaan heeft een moestuin te nemen. Door hard te ploeteren wordt het onkruid weg gewerkt en worden de zojuist gekocht plantjes geplant in de hoop dat het nu wel zal lukken is men vast besloten om nu wel regelmatig naar de tuin te gaan.
Is dit een scenario wat bij jou past? Dan ben je hier op de juiste plaats wij kunnen je helpen aan een structurele aanpak en planning voor je moestuin waarin je leert met een goede planning
je moestuin onder controle te hebben!